Posts that Hoddy is monitoring

Subscribe to Posts that Hoddy is monitoring 217 post(s) found

Jul 15, 2009
Avatar Morgan Schweers 1,204 post(s)

Topic: Get My eBay Items stopped working

Greetings,
aghast look What JRE are you running?

I think…bidding may work under 1.6, and fail under 1.5. Or something like that. Sniping should be unaffected, though.

If you underbid on an item, and you get, ‘Your bid for null was too low’ as a message, then it might be a Java version problem. Apparently the older JRE is broken in how it handles a perfectly valid construct. :(

— Morgan Schweers, CyberFOX!

 
Jul 15, 2009
Avatar Morgan Schweers 1,204 post(s)

Topic: Get My eBay Items stopped working

Greetings,

  1. I can’t replicate this with anything I’ve tried on.
  2. I described the problem above. I’m working on it, but it’s not an easy solution, and it’s going to double the eBay web page hits. :(
  3. I’ll look into that.
  4. Not sure what you mean… You mean ‘My eBay’ won items? No, it probably doesn’t…haven’t touched that code in ages. I think it tries to read the page of items you’re bidding on, but I’m not even sure that page still exists with the new My eBay.
  5. 107 out of 117? I didn’t think JBidwatcher could get more than 100 right now; it only looks at the first page of results. The other 7 are probably coming from the ‘bid on’ page?
  6. Perhaps those items are suffering from some other problem? Look in your log file for errors, or paste in the item numbers and I’ll have a look.

Well, that is I’ll have a look when I wake up, and after I get my car towed to the repair shop. It’s 5:30am for me, and I’ve been trying to write parsing code to analyse the ‘Bid History’ page, so I can pick up the high bidder information, even though it’s obfuscated on most items. I think I’ve got an approach that’ll work, and it might help longer term with parsing some of the other pages.

Issue #1 bugs me the most, because it’s working for me and some others. :(

— Morgan Schweers, CyberFOX!

p.s. I hate to say this, but further My eBay bugs might not get fixed for this release. The current problem of hanging when loading certain non-US auctions is far too serious for international users to hold it up because the My eBay import isn’t working. I really need to understand if there are any sniping or bidding problems with this release, though.

 
Jul 15, 2009
Avatar Morgan Schweers 1,204 post(s)

Topic: Get My eBay Items stopped working

Greetings,
Ah; false alarm. I’d downloaded an older version of pre2. :(

No hang with the current version. whew

— Morgan Schweers, CyberFOX!

 
Jul 15, 2009
Avatar Morgan Schweers 1,204 post(s)

Topic: Get My eBay Items stopped working

Greetings,
I just tried to replicate that a lot of times, and couldn’t. It seems to bid fine. The real frustration for me is that I ran into a situation where it successfully submitted the bid, but got ‘stuck’ trying to update afterwards, but I couldn’t replicate it in the debugger.

It doesn’t help that my wireless antenna is broken and my machine shuts off if it overheats (which it does when JBidwatcher gets stuck in an infinite loop consuming CPU). I’m still working on it… I believe that bidding and sniping are, for the most part, working though.

US/Non-US?

— Morgan Schweers, CyberFOX!

p.s. The ‘(unknown)’ bidder problem is because the new eBay format pages don’t actually have the high bidder shown on them. :( I’m going to have to do another network request to retrieve that information, and a much more complex parsing process…

 
Jul 15, 2009
Avatar Marc 13 post(s)

Topic: Get My eBay Items stopped working

I have tried to bid right now, and it didn’t work,
nothing is sent to eBay, and nothing is shown on JBid
either in the information window or in the Max column.

Marc

 
Jul 15, 2009
Avatar Marc 13 post(s)

Topic: Get My eBay Items stopped working

Morgan,

Thank you for the quick fix.
I tested it under Linux : no more freezes, seller ID reappears, and I can add new auctions again.
Haven’t tested bidding or sniping yet.
One problem remains : the high bidder remains ‘(unknown)’ on a past won auction that has no bidder hiding.

Marc

 
Jul 15, 2009
Avatar bidfish 14 post(s)

Topic: Get My eBay Items stopped working

Latest alpha seems to be sniping fine.
For testing purposes I just sniped a book for EUR 1,50 plus 1 EUR shipping costs ;)

 
Jul 15, 2009
Avatar Morgan Schweers 1,204 post(s)

Topic: Get My eBay Items stopped working

Greetings,

This post is now out of date. Try the 2.1pre3 version now.

You mention running Windows, the pre-release for the next version is here: http://www.jbidwatcher.com/alpha/JBidwatcher-2.1pre2.exe

If you’re running Linux, you should be able to grab the latest version at: http://www.jbidwatcher.com/alpha/JBidwatcher-2.1pre2.jar

If not, and you’re running Mac OS X: http://www.jbidwatcher.com/alpha/JBidwatcher-2.1pre2.dmg

It’s steaming hot and fresh from my compiler, with just enough testing to know that it can parse the basics from the failing non-US listings. I found sniping bugs and fixed them since the last pre-release (about 10 super-early testers), and I’ve tested sniping a few days ago and it worked, but I haven’t tested it since. I know that’s not as reassuring as folks would like, but it’s what I’ve got right now.

It should be up there as of now. Give it a try, and let me know how it goes! If it doesn’t work, or if it does, please tell me.

— Morgan Schweers, CyberFOX!

 
Jul 15, 2009
Avatar Morgan Schweers 1,204 post(s)

Topic: Get My eBay Items stopped working

Greetings,
eBay just broke JBidwatcher for non-US items by not including a element in the page that’s returned on ebay.com for items that aren’t visible on the US site. The symptom is JBidwatcher freezing up, at least with respect to updating or reading auctions.

I’m working on a fix.

— Morgan Schweers, CyberFOX!

 
Jul 15, 2009
Avatar gurumarkb 22 post(s)

Topic: Get My eBay Items stopped working

Uh Oh, I’ve got a bad feeling eBay just changed their database access yet again. I went on my friends computer and deleted his watch list, tried the “Get My eBay Items”, and nothing came up in his current list. This is very bad if JBidwatcher can’t retrieve the watch list anymore!

I went back and copied the contents of my old jbidwatcher folder back to the newly created .jbidwatcher folder and all my previous auctions are back again. It looks like copying the XML files and the auctionsave folder contents gets my old auction info back at least.

Manually adding an auction still works so at least I can get items into JBidwatcher so I can snipe them but now the dreaded “(unknown)” comes up in the Seller column. I hope some one can figure this out real soon.

 
Jul 15, 2009
Avatar gurumarkb 22 post(s)

Topic: Get My eBay Items stopped working

Ok I decided to rename the .jbidwatcher folder. After running JBidwatcher it created the .jbidwatcher folder but this did not fix the problem. Now the “errors.log” file says:

Tue Jul 14 21:30:41 EDT 2009: Getting the sign in cookie.
Tue Jul 14 21:30:41 EDT 2009: MQ_Swing: Postponing Message: Getting the sign in cookie.
Tue Jul 14 21:30:43 EDT 2009: Done getting the sign in cookie.
Tue Jul 14 21:30:43 EDT 2009: MQ_Swing: Postponing Message: Done getting the sign in cookie.
Tue Jul 14 21:31:54 EDT 2009: MQ_tray: Postponing Message: TRAY on
Tue Jul 14 21:31:54 EDT 2009: Dequeue'd unexpected command or fell through: 4:Update login cookie
Tue Jul 14 21:31:55 EDT 2009: JBidwatcher 2.0.1-825
Tue Jul 14 21:31:55 EDT 2009: Sun Microsystems Inc. Java, version 1.6.0_14 on Windows XP
Tue Jul 14 21:32:00 EDT 2009: Error setting up scripting: java.lang.NoClassDefFoundError:
org/jruby/runtime/builtin/IRubyObject
Tue Jul 14 21:32:00 EDT 2009: Failed to set the tray icon using the java6 method!

Still shows the IRubyObject error and another error about the tray icon even though the icon displays correctly in my system tray. Any help deciphering this would be greatly appreciated.

 
Jul 15, 2009
Avatar gurumarkb 22 post(s)

Topic: Get My eBay Items stopped working

This is the 2nd time this year that JBidwatcher 2.0.1-825 has stopped retrieving my eBay watch list. I get logged into eBay ok but the “Get My eBay Items” doesn’t display anything even though the status line at the bottom says “synchronizing with My eBay”, there is a pause (presumably communicating with eBay), and then it shows “Done synchronizing with My eBay” with nothing in my current list. I have many items I’m watching so it’s not an empty watch list. The last time this happened I had to rename the .jbidwatcher directory inside my user name folder on XP Pro SP2 and restart JBidwatcher so it would create a new folder and set of files. I hate this as then I lose all the auctions I have in my “Completed”, “Won”, and a tab called “Outbid” that I created to keep all auctions I’ve bid on but not won. Are the contents of the different tabs kept in separate files so I can copy back the “Completed”, “Won”, and “Outbid” listings after I rename the .jbidwatcher folder?

I also keep getting this “error.##.log” file error:

Tue Jul 14 20:36:25 EDT 2009: JBidwatcher 2.0.1-825
Tue Jul 14 20:36:25 EDT 2009: Sun Microsystems Inc. Java, version 1.6.0_14 on Windows XP
Tue Jul 14 20:36:26 EDT 2009: Error setting up scripting: java.lang.NoClassDefFoundError: org/jruby/runtime/builtin/IRubyObject
Tue Jul 14 20:36:26 EDT 2009: Loading listings from the database (0/57/57 entries, 57/57 auctions)
Tue Jul 14 20:36:26 EDT 2009: Done with the initial load (got 0 active entries)

I’m up to error.54.log currently but all the error log files say the same thing about an IRubyObject. I do run RegCure 1.5 once a month to clean out the garbage that builds up in my XP registry. Could it be removing something important to JBidwatcher or Java?

 
Mar 3, 2009
Avatar Morgan Schweers 1,204 post(s)

Topic: Missed snipe

Greetings,
Take a look at Ticket #733 as it’s probably the same issue. It’s eBay’s new View Item pages causing a JBidwatcher feature to fail. (The feature is to try and pick up/recognize bids you’ve made outside of JBidwatcher, so you can track them in JBidwatcher.)

It just thinks that the $1 is a bid you made outside of JBidwatcher. I’m looking at the new page to try and understand why it’s doing this, but read the ticket to see a way you can confirm for yourself that this is the problem.

— Morgan Schweers, Cyber*FOX*!

 
Feb 28, 2009
Avatar Charlie 16 post(s)

Topic: Missed snipe

I’m also seeing some of my watched items with a Max bid of $1. Some of the items with a $1 Max bid have 0 bids when I check eBay, and the eBay auction pages do not show me having a bid in, so it’s not a big issue for me right now. I’m running JBW 2.0.825 on WinXP SP3 and using the U.S. eBay.

 
Feb 27, 2009
Avatar mar2195 6 post(s)

Topic: Missed snipe

NEW ISSUE!!! (Mac OS X, Version: 2.0.1-825)

In the CURRENT window, in the MAX Snipe column…
Instead of the usual " – - " display, I am seeing " $1.00 " – but not for all of the items … only for some of the items. Unfortunately, there is no common reason why some items have the " – - " and some have the " $1.00 " displaying. So I don’t know if this is random or some logic reason that I’m missing.

Can someone PLEASE reply to confirm that they are seeing the same thing? Thanks.

 
Feb 22, 2009
Avatar Morgan Schweers 1,204 post(s)

Topic: 2.0 won't add auctions

Greetings,

@Dodgy – I don’t do an installer version until it’s time for the ‘real’ releases; it’s a bit of a hassle, and for testing I want to be able to push it up quickly, rather than go through all the release steps.

I’m glad to hear 2.0.1 is working well for you so far; I have one issue I’m trying to resolve, and if I can get it resolved, or at least have a fix I believe will work, I’ll release the 2.0.1 full version, which will include an installer…

For import/export, some folks have indicated some luck with deleting (or, better, renaming) the ‘jbdb’ folder in JBidwatcher’s directory, and restarting JBidwatcher. This forces JBidwatcher to reload from the auctions.xml (which 2.0 continues to save, currently), and thus acts like an export/import cycle.

@eabays – I appreciate the fervor, and I’m glad you found the 2.0beta11 version (I do leave them up on the server for pretty much ever), but I’d very much prefer if you tried the 2.0.1pre2 release, and let me know if it fixes the issues you’re seeing.

As for labeling 2.0 as stable, it’s a matter of exposure. The pre-release (2.0beta12, which was made in limited release) worked well for a lot of people, so I put it out as a full release. Unfortunately, when you go from small viewing public to LARGE viewing public (13,000 downloads at this point), you find out about a lot of issues that weren’t caught by the smaller test group.

At some point I have to make the decision to release, even knowing that folks are going to find things I didn’t expect. I’m still glad I did; I knew I’d need a 2.0.1 not long after, and I’m still trying to get that out shortly.

— Morgan Schweers, Cyber*FOX*!

 
Feb 22, 2009
Avatar Dodgy Geezer 107 post(s)

Topic: 2.0 won't add auctions

Greetings,
@Dodgy – Did you try the 2.0.1 version I mention above?

I have now run all the auctions I wanted for today using V2.0 – works a dream apart for one auction which is ending in two days, and just will not stay on the screen. I put it in, then drop JBW and when it comes back it’s not on the screen, and I can’t input it again. I tried removing JBW and re-installing – no joy. So I’ve gone over to 2.0.1, and that seems to work.

Incidentally, the 2.0.1 doesn’t seem to be an installer. It just runs JBW when I click it, and does not install a shortcut to my system.

 
Feb 22, 2009
Avatar Dodgy Geezer 107 post(s)

Topic: 2.0 won't add auctions

Greetings,
@Dodgy – Did you try the 2.0.1 version I mention above?

I have now run all the auctions I wanted for today using V2.0 – works a dream apart for one auction which is ending in two days, and just will not stay on the screen. I put it in, then drop JBW and when it comes back it’s not on the screen, and I can’t input it again. I tried removing JBW and re-installing – no joy. So I’ve gone over to 2.0.1, and that seems to work.

Incidentally, the 2.0.1 doesn’t seem to be an installer. It just runs JBW when I click it, and does not install a shortcut to my system.

 
Feb 22, 2009
Avatar mar2195 6 post(s)

Topic: Missed snipe

Using 2.0 final… Snipe went thru perfectly. Unfortunately, I’m still a bit leery (or should I just say “gun shy”) about using JBid for a really important auction. I hope others keep posting so that I can feel more confident about this app.

I do appreciate the hard work from the developer(s). PLEASE keep an eye on these forums. It seems as if you’re getting some valuable feedback here.

 
Feb 22, 2009
Avatar Dodgy Geezer 107 post(s)

Topic: 2.0 won't add auctions

Greetings,
@Dodgy – Did you try the 2.0.1 version I mention above?

Not at the moment – I’m sticking with 2.0. I find it seems to be more reliable for me on precise sniping times than 1.11, which are important to me, though I know these can be so influenced by the local system environment that the version may be the least of my problems. Still, I wanted to keep everything the same while I investigated how to suppress all other system and network activity!

I am also trying to bug-check 2.0 . Has anyone else had problems with the JBW icon not appearing in the system tray, even though it is running? I seem to have noticed that a couple of times now, making it impossible to bring up JBW for maintenance and to add new auctions. But it may just be something I am doing wrong…. Bugs aside, 2.0 is working well for me on an XPpro SP3 system.

Morgan, is there an easy way to dump the JBW database and settings and store them in a file, so we can clean our systems and then rebuild a new JBW version with our old data? Some kind of export/import command…

 
Feb 22, 2009
Avatar eabays 14 post(s)

Topic: 2.0 won't add auctions

After fiddling with urls and following the versioning pattern http://www.jbidwatcher.com/download/JBidwatcher-2.0beta11-Installer.exe
Morgan could you post this on your news as this is the last stable version for many people?

P.S sorry if I come across strong, I love JBW!

 
Feb 22, 2009
Avatar eabays 14 post(s)

Topic: 2.0 won't add auctions

Ok yes on second thoughts wheres beta 11?

 
Feb 22, 2009
Avatar eabays 14 post(s)

Topic: 2.0 won't add auctions

Yup – I also have Michael’s problem – add an auction, close JBW and the auction is lost from view, but unable to be put back.

I just upgraded from 2 beta something because I thought “well this stable version will have all the bugs ironed out” but I got this same problem!!

So I will try this 2.0.1.
I think 2 shouldn’t have been labled stabled as my beta (can’t rember which verson) was fine but 2 final is not.

I am on am on an eeepc which has a resolution of 800×480. (if that has any barering)

As a workaround I renamed my user profile so JBW made a totaly new profile then I could add the action again but alas this would only last untill I closed JBW then on opening again the same problem would happen.

 
Feb 21, 2009
Avatar Yu_Kanda 3 post(s)

Topic: 2.0 won't add auctions

Hello everybody! I’m experimentig the same troubles as some of the users here described, such as auction added that desappear suddendly, plus, on my computer the 2.0 version fail to log in on 90% of times, saying the reason is unknown. So the sniping fails half of the times, because it’s not completely clear if the program logged in truly or not… Could anyone tell me where to find the beta 11 to replace this one? That worked great! Thanks!

 
Feb 21, 2009
Avatar dengel 10 post(s)

Topic: Missed snipe

I’ve now enabled debugging, did a new try with an auction which only shipped to Germany, and this time it worked… Hmm. So I guess the MEZ vs GMT thing can’t really be responsible for the problem? Anyway, I write again if I’ll encounter a missed snipe again.